Polufinale Kupa BiH
0

Željezničar i Široki Brijeg odigrali bez pogodaka

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH, Željezničar je na Grbavici ugostio ekipu Širokog Brijega. Gosti su u Sarajevo stigli pod vodstvom novog trenera Marija Bazine. Promjena na klupi je očigledno prijala Širokobriježanima, koji su na Grbavici zabilježili dobar rezultat pred revanš odigravši 0:0 protiv Željezničara.

Igrači Željezničara su očekivano krenuli ofanzivno od prve minute susreta. Ekipa Amara Osima je u utakmicu ušla s namjerom da u ranoj fazi dođe do vodećeg gola. Za Široki je dobru priliku propustio Dalibor Šilić. Isti igrač je u 16. minuti odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je pogodak sjajnom intervencijom spriječio golman domaćih Ibrahim Šehić. Zajko Zeba je mogao donijeti vodstvo svojoj ekipi u 31. minuti, ali se spetljao u kaznenom prostoru, te je protivnička odbrana otklonila opasnost. Zebin udarac iz slobodnjaka je u 39. minuti završio s vanjske strane mreže gola golmana gostiju Dejana Bandovića. Željezničar je svim silama pokušavao postići pogodak, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku utakmice, igrači Željezničara su nastavili vršiti pritisak na odbranu gostiju. Najbolju priliku za domaće do tada je u 54. minuti propustio Bajro Spahić, kada je njegov udarac glavom sa samo četiri metra od gola završio pored stative golmana gostiju. U sljedećem napadu je na drugoj strani opasno zaprijetio Wagner. Željezničar je nakon toga potpuno zagospodario terenom i stvorio nekoliko idealnih prilika, ali Elvis Mešić, Edin Višća i Bajro Spahić nisu našli put do gola. Najbolju priliku na utakmici je imao gostujući igrač Varea u 82. minuti susreta, ali je njegov udarac otišao van okvira gola. Dvije minute nakon toga je je još jednom pokušao Zeba, ali je Željezničar i ovog puta ostao bez pogotka. Susret je završen rezultatom 0:0. Širokobriježani se kući vraćaju sa povoljnim rezultatom pred revanš na Pecari, koji je na rasporedu 6. aprila.

Polufinale Kupa BiH, prva utakmica:

Željezničar 0:0 Široki Brijeg