Nogomet
46

Željezničar dočekuje Čelik: Zeničani pobjedu na Grbavici čekaju 12 godina

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posljednja utakmica 13. kola BHT Premijer lige bit će odigrana danas na Grbavici. Željezničaru na megdan stiže zenički Čelik. Plavi imaju priliku da se sa nova tri boda približe gornjem dijelu tabele. Trenutno su na devetom mjestu sa 17 bodova.

S druge strane, tim sa Bilinog Polja je na sedmom mjestu sa 19 osvojenih bodova. U oba tabora vlada optimizam pred okršaj u Dolini ćupova.

Edis Mulalić, strateg domaćih, vjeruje da će njegovi izabranici osvojiti kompletan plijen.

"Igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i stvari se polako slažu. Mislim da s ovakvim korektnim radom ne bi trebalo biti problema", istakao je prvi šef struke tima sa Grbavice.

Mulalić je naglasio da Memija nije trenirao još od susreta sa Zrinjskim te da ima temperaturu, dok Kokot ima smrtni slučaj u porodici.

Gosti iz Zenice u glavni grad BiH stižu s namjerom da ostanu neporaženi. Ipak, stručni štab na čelu sa Borisom Pavićem ima problema sa sastavom. Marin Popović nema pravo nastupa zbog kartona, dok je nastup Emira Jusića, zbog povrede, pod znakom pitanja.

Kada su u pitanju okršaji na Grbavici tradicija je u potpunosti na strani Željezničara. Čelik je posljednji put slavio u Dolini ćupova prije 12 godina. Tada su Zeničani pobijedili 3:2.

Utakmica na Grbavici počinje u 14:30 sati uz direktan prijenos na Moja TV.