Nogomet
0

Zbog poraza Reala sudiji prijete smrću

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Španski nogometni sudija Javier Turienzo Alvarez koji je dosudio dva penala za pobjedu Racing Santandera nad Real Madridom izjavio je da mu je prijećeno smrću.

Real je u subotnjem prvenstvenom meču poveo s 1:0, ali je Racing udarcima s 11 metara došao do preokreta i pobjede.

"Primio sam više od 50 telefonskih poziva u kojima se meni i mojoj porodici prijeti smrću. Moja šestogodišnja kćerka se jučer iz parka vratila plačući jer su joj djeca govorila da sam upropastio Real", rekao je Turienzo Alvarez.

Španski sportski dnevnik "Marca", koji je naklonjen Realu, na naslovnoj stranici je objavio fotografiju sudije ispod koje je pisalo "ovo je lice čovjeka koji nas je koštao osvajanja prvenstva. Turienzo Alvarez vjeruje da su medijski članci isprovocirali prijetnje smrrću.

"Ne želim nikoga kriviti, ali naslovnica nedjeljnih novina na kojima se nalazi moja fotografija na nišanu s potpisom "sredite ga" bila je vrlo ružna. Jednog dana će neko stvarno stradati, a onda će svima biti žao", rekao je sudija.

Real se u utorak na svojoj internet stranici ogradio od prijetnji sudiji.

"Neprihvatljivo je da se kritiziranje nečijega suđenja pretvori u vrijeđanje i prijetnje koje diraju ne samo sudiju već i njegovu porodicu", navodi se u službenom saopćenju Reala.