Obilježila mu život
42

Zašto Marcelo ima tetoviranu Volkswagenovu Bubu na desnoj ruci

H. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Legendarni brazilski nogometaš Marcelo je strastveni ljubitelj tetovaža, a dovoljno je vidjeti njegovo tijelo kako bi to shvatili. Od vjerskih simbola, do nekih titula koje je osvojio s Real Madridom, ali jedna tetovaža posebno plijeni.

Riječ je o čuvenom Volkswagenovom modelu automobila Bubi, koja ima veliku sentimentalnu vrijednost za sjajnog lijevog beka.

Bio je to automobil (narandžaste boje) koji je imao njegov djed Pedro i s kojim ga je kao dijete, dok je još živio u Brazilu, vodio svaki dan na trening. Toliko su ga voljeli da su mu čak dali nadimak: "el fusquinha".

"Mnogo mi znači. Mnogo sam stvari doživio u njemu", objasnio je Marcelo.

Ponekad je njegov djed morao voziti po nekoliko sati noću da bi nogometaš stigao do trening centra, koji je bio daleko od njegove kuće. Nasreću, sav trud se isplatio i Marcelo je debitovao u brazilskoj prvoj ligi 2005. godine u dresu Fluminensea sa samo 17 godina. Samo godinu dana kasnije potpisao je za Real Madrid, a ostalo je historija.

Marcelo je sa 25 osvojenih trofeja postao najtrofejniji igrač u historiji Kraljevskog kluba, a nakon 15 godina napustio je klub i u potrazi je za novim angažmanom.