Pomiješala brojeve
19

Zašto je Bayern zaigrao sa 12 igrača protiv Freiburga? Za veliku zbrku je kriva jedna dama

E. B.
Kathleen Krüger (Foto: Screenshot)
Kathleen Krüger (Foto: Screenshot)
Jučerašnja situacija sa meča Bundeslige između Freiburga i Bayerna kada su Bavarci u finišu susreta jedan kratak period igrali sa 12 igrača je i dalje tema broj jedan u Njemačkoj.

Igrala se 85. minuta kada se 17 sekundi na terenu nalazilo 12 nogometaša Bayerna, a sve zbog greške prilikom pravljenja dvostruke izmjene.

Julian Nagelsmann je želio izvesti Corentina Tolissoa i Kingsleyja Comana, te uvesti Niklasa Sülea i Marcela Sabitzera.

No, Coman je ostao na terenu jer četvrti sudija nije na elektronskoj tabli pokazao da on treba izaći.

Danas je i riješena misterija šta se tačno desilo i zbog čega je nastala čitava zbrka, a za sve je kriva tim-menadžerica Bayerna Kathleen Krüger.

Dužnost 36-godišnje nekadašnje nogometašice Bayerna je bila da četvrtom sudiji uruči brojeve igrača koji izlaze i koji ulaze u igru. No, ona je pogriješila kod Comanovog broja.

Četvrtom sudiji je dala broj 29, broj koji je Coman nosio prošle sezone. S obzirom da Francuz nosi dres sa brojem 11 ove sezone, on je pogledao prema tabli četvrtog sudije i kada je vidio da nije broj 11 označen, okrenuo se i nije obraćao pažnju.

Kako je bila dvostruka izmjena u pitanju, Süle i Sabitzer su zajedno ušli na teren kada je Tolisso izašao, te je Bayern veoma kratak period igre bio sa 12 igrača u polju.

Srećom, igrač Freiburga Nico Schlotterbeck je veoma brzo shvatio o čemu se radi, te je poručio sudiji Christianu Dingertu da prebroji igrače na terenu. Dingert se uvjerio da je zaista na terenu 11 igrača u crnoj opremi plus golman Manuel Neuer, te je prekinuo igru kako bi se odnos snaga izjednačio.

S obzirom da se ništa ozbiljno nije desilo, susret će biti registrovan onako kako je i završen - pobjedom Bayerna rezultatom 4:1.