Alen Škoro
0

"Žao mi je što propuštam historijsku utakmicu"

Razgovarao: Edin Isanović
Alen Škoro
Alen Škoro
Jedan od najzaslužnijih nogometaša što tim sa Koševa igra Evropsku ligu je Alen Škoro. Sjajnim partijama u proljetnom dijelu prvenstva pomogao je klubu da se domogne pozicije koja garantira evropske utakmice. Ipak, povreda ga je udaljila sa zelenih terena nekoliko mjeseci.

Naime, napadač Sarajeva je imao povredu meniskusa i hrskavice. Vijest koja će obradovati sve pristalice bordo boje jeste da je oporavak dobro prošao i da će Škoro uskoro uskočiti u udarnu postavu.

"Imao sam povredu meniskusa i hrskavice. Operacija i postoperativni oporavak su dobro prošli. Koljeno već sada može trpiti pritisak", rekao je za Sarajevo-x.com nekadašnji bh. reprezentativac. "Mislim da ću već u ponedjeljak u sudaru sa Travnikom biti u kombinaciji. Iskreno, jedva čekam da ponovo zaigram. Bilo je nekih naznaka da putujem u Rumuniju, ali i pored velike želje nisam htio da rizikujem."

"Žao mi je što neću pomoći klubu u jednoj od najvažnijih utakmica u historiji. Ipak, vjerujem da će moji saigrači dati sve od sebe i napraviti podvig. Dosadašnji rezultati daju nam pravo na optimizam. Šansa postoji. Apsolutno! Dvoboji sa Spartakom i Helsingborgom pokazale su i mentalnu snagu ekipe. Moglo se primijetiti da su prikazanim partijama zadovoljni i navijači, mada nam ne cvjetaju ruže u prvenstvu. Ipak, još je dosta bodova u igri i vjerujem da ćemo u nerednim kolima popraviti bodovni konto", kaže Škoro.

Treba napomenuti da je Alen Škoro zajedno sa Mirsadom Bešlijom iz Željezničara najskuplji igrač Premijer lige BiH. Naime, prema podacima njemačkog Transfermarkt.de njihova cijena je 700.000 eura.