Nogomet
31

Zanetti: Moja karijera nije gotova

Totalsport
Javier Zanetti
Javier Zanetti
Kapiten talijanskog nogometnog velikana Intera Javier Zanetti (39) teško se povijedio u nedjeljnom ogledu 34. kola talijanske Serije A u ogledu protiv Palerma.

Iz igre je izašao već nakon 17 minuta utakmice, a naknadne pretrage pokazale su da je došlo do puknuća Ahilove tetive lijeve noge. Predstoji mu osmomjesečna pauza, a odmah nakon njegove povrede počele su kružiti priče kako bi to ujedno moglo značiti i kraj karijere. No, ubrzo je sve demantirao.

"Moja karijera nije gotova. Nakon dugo vremena trebala mi je promjena guma. Želim se vratiti jači no ikad. Šteta samo što ne mogu pomoći saigračima, ali imamo vjere da možemo izboriti mjesto u Evropskoj ligi" rekao je Zanetti, koji će u augustu.

Zanetti je igrač Intera od 1995. Godine kada je stigao iz Banfielda. U Seriji A odigrao je 602 utakmice, a bolji od njega po tome jedino je Milanov legendarni kapiten Paolo Maldini (647).

Podršku Zanettiju u teškim trenucima pružili su između ostalih trener Juventusa Antonio Conte i bivši mu saigrač, a aktealni Milanov napadač Mario Balotelli.