Nogomet
10

Zajko Zeba: Potpisao sam za Olimpic, derbi ću pratiti s Bešlijom

Piše: D. B.
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometaš Zajko Zeba danas je dogovorio saradnju s Olimpicom, a dres Vukova će nositi od proljeća.

Zajko Zeba je nakon odlaska iz Željezničara igrao za Split, koji je nakon jedne polusezone napustio i postao član slovenačke Olimpije. No, u ovom je klubu bio jedan od pet stranaca, pa je trener bio prinuđen rotirati. Zebi to nije odgovaralo te je raskinuo ugovor i vratio se u BiH. Danas je postigao dogovor s Olimpicom.

"S čelnicima Olimpije sam se razišao korektno i imam čiste papire. Sve sam dogovorio s upravom kluba sa Otoke, tako da ću 1. januara 2014. godine potpisati trogodišnji ugovor. Mogao bih nakon toga i završiti karijeru. To bi bilo lijepo jer sam upravo s Olimpicom potpisao prvi profesionalni ugovor", izjavio je Zeba za portal Klix.ba.

Zadovoljan je što će igrati u timu s Otoke, a vjeruje kako će Vukovi u ovoj sezoni napraviti značajan rezultat.

"Imaju solidnu ekipu, tu su igrači poput Muharemovića, Torlaka, Smajića i Duljevića, koji uz mlade igrače čine snažan tim. Čujem i kako će tokom pauze biti pojačanja, pa je jasno da će se Olimpic boriti za što bolju poziciju. Ja ću također dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti šta možemo napraviti", rekao je Zeba.

Neizostavna tema razgovora sa bivšim asom Željezničara je bio i sutrašnji 102. vječiti derbi, a Zajko je prognozirao pobjedu Plavih.

"Bit će mi neobično što nisam sa ekipom Želje, ali uprkos tome, osjećam euforiju i napetost. Nadam se da će biti pun stadion i da ćemo vidjeti golove. Želim da se vrati draž vječitog derbija. Utakmicu ću gledati s Mirsadom Bešlijom, zajedno ćemo navijati za Plave. Teško je prognozirati, ali ja uvijek tipujem na Želju, pa neka bude 3:1 za nas", završio je Zeba.