Nogomet
0

Zahovič: Pobjeda Hrvatske nije iznenađenje

FENA
Pobjeda Hrvatske nad Njemačkom u Klagenfurtu nije iznenađenje, izjavio je Zlatko Zahovič, najbolji strijelac tzv. "zlatne generacije" slovenske nogometne reprezentacije.

"Nakon blijede igre s Austrijom prognoze nisu bile na hrvatskoj strani, ali u turnirskom sustavu igranja važno je da iz utakmice u utakmicu podizati formu. Pobjeda Hrvatske i njene izuzetno dobro organizirane momčadi nije iznenađenje, na terenu je igrala samo jedna ekipa", rekao je Zahovič za ljubljansko "Delo".

"Njemačka igra otvara mnogo prostora i omogućava brojne duele jedan na jedan, a u tome su Hrvati pravi majstori jer su nadareniji od Nijemaca koji se iz dosadašnjih susreta s Hrvatskom nisu ništa naučili", dodao je.

Većina slovenskih sportskih fanova, a i stručnjaci na osnovi prvih utakmica najavljivali su naime da će Njemačka glatko pobijediti, a u različitim internet-kladionicama i anketnim prognozama hrvatska reprezentacija pred utakmicu je dobivala samo oko 10 posto mogućnosti za pobjedu.

Slovenski sportski i drugi tisak danas na naslovnicama međutim ističe da su "Hrvati glatko pobijedili favorizirane Nijemce" i to upravo "njemačkim stilom", misleći na požrtvovnost i disciplinu u igri.

Nijemci su u Klagenfurtu bili "poniženi i razbijeni", piše posebni izvjestitelj ljubljanskog dnevnog lista "Dnevnik" s prvenstva, a u šali navodi da su Nijemci možda izgubili zbog - seksa! Njemačkim je reprezentativcima, navodi "Dnevnik" u naslovu, "ljubavna noć oduzela svu moć" jer im je izbornik Joachim Loewe pred utakmicu dopustio da spavaju sa svojim suprugama i zaručnicama, što je završilo "katastrofom".

Isti list otkriva i "jedan od najvećih skandala" u vezi s prvenstvom i donosi razgovor s jednim slovenskim navijačem koji je kupio ulaznice za prvenstvo na Internetu od tvrtke "Euroteam" sa sjedištem u Norveškoj, a za utakmicu Hrvatska - Njemačka platio čak 500 eura, a na kraju ostao bez ulaznice. List navodi da je tako prevareno više nogometnih navijača i da bi se stvar mogla razviti u velik skandal. U slovenskom nogometnom savezu koji je od UEFA-e dobio 200 ulaznica za goste i sponzore za "Dnevni" su izjavili da ne znaju ništa o skandalu s prodajom "virtualnih ulaznica" slovenskim navijačima koji su na taj željeli doći do karata.