Izraelac emotivan
89

Zahavi o obećanju dječaku za kojeg tvrdi da mu je porodica ubijena: To mi je najveća pobjeda

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Izraela proteklog vikenda poraženi su od Rumunije u Mađarskoj, gdje na neutralnom terenu Pancho Arene moraju igrati domaće mečeve zbog dešavanja u domovini.
Rumunija je u toj utakmici slavila rezultatom 2:1, strijelac jedinog gola za Izrael bio je Eran Zahavi, a posvetio ga je dječaku Arielu.

Kako je Zahavi objasnio za izraelske medije, Ariel je dječak koji je ostao bez cijele porodice u napadu Hamasa.

"Ovo je najuzbudljiviji dan koji sam imao u reprezentaciji. Obećao sam dječaku po imenu Ariel, čija je cijela obitelj ubijena, da ću posvetiti gol njemu i njegovoj porodici. Nismo pobijedili, ali to je bila najveća pobjeda za mene. Htio sam da stoji ovdje sa mnom u intervjuu nakon pobjede, ali nažalost to se nije dogodilo. Nadamo se da će situacija u državi biti bolja i da možemo ugostiti u našoj kući sa našom publikom. Toliko smo željeli razveseliti publiku koja je došla na utakmicu. Boli što se to nije dogodilo, ali dali smo sve od sebe. Borili smo se do posljednje sekunde", rekao je Zahavi.

Podsjećamo, Izrael je ostao bez plasmana na Evropsko prvenstvo i mogući je rival Bosne i Hercegovine u finalu martovskog baraža