Carlo Ancelotti
0

"Zabrinut sam, nemamo razloga za smijeh"

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Kriza u Chelseaju sve je dublja i aktuelni engleski nogometni prvak "utopljen" u njoj izgubio je vodeće mjesto na tabeli klubova koji se takmiče u Premiershipu.

Trenutni lider u poretku je Arsenal, a drugoplasirani Manchester United s utakmicom manje još jedna ekipa ispred tima koji vodi Carlo Ancelotti, a koji je u subotu odigrao samo 1-1 kući protiv Evertona.

"Dobro smo odradili prvo poluvrijeme, čak i vrlo dobro, ali nestali u drugom. Izgubili smo ideju igranja nogometa, bili smo uplašeni, igrali smo dugim loptama. Ne sviđa mi se to. Može se izgubiti utakmica, ali ne moramo zapostaviti svoj način igre.

Zabrinut sam jer smo u mnogim utakmicama propustili doći do pobjede, ali i zato što ne igramo kako treba. Ne mislim da je problem u koncentraciji, ali moramo podići tempo našeg rada na treninzima. Kritike? Moramo se suočiti s njima, one su normalna stvar", kaže talijanski stručnjak.

Chelseaju slijedi novi teški ispit u ligi. U sljedećem kolu gostuju na White Hart Laneu, kod Tottenhama.

"Trenutno su jedna od najboljih ekipa, ali moramo protiv njih pokazati da imamo karakter. Situacija je takva da nemamo razloga za smijeh", iskren je bio Ancelotti.