Nogomet
2

Xabi Alonso se predomislio i spreman je ostati u Realu

Totalsport
Iako se još do prije nekoliko dana činilo da je Xabi Alonso korak do odlaska iz Real Madrida, 32-godišnji vezni nogometaš sada je spreman produžiti saradnju s Kraljevskim klubom, piše u subotu Marca.

Španskom reprezentativcu aktuelni ugovor istječe na kraju sezone, tako da od 1. januara može slobodno pregovarati sa zainteresiranim klubovima.

No, kako stvari stoje, to se neće dogoditi. Marca navodi da je Alonso donio odluku u petak navečer i svome agentu Iñakiju Ibañezu dao dozvolu da započne pregovore u vezi s produženjem ugovora s Realom.

Klub sa Santiago Bernabeua već šest mjeseci nastoji nagovoriti Alonsa na nastavak saradnje, a još tokom petka su španski mediji izvještavali da je iskusni veznjak odlučan u namjeri da napusti Madrid. No, u večernjim je satima došlo do preokreta i bivši nogometaš Real Sociedada i Liverpoola je sada spreman za razgovor s predsjednikom Florentinom Perezom.

Očekuje se da će Alonso tražiti minimalno dvogodišnji ugovor, uz opciju produženja na još jednu sezonu. Godišnja plaća bi mu, procjenjuje Marca, trebala biti oko sedam miliona eura.