1. kolo Bundeslige
8

VIDEO / Wolfsburg slavio u Stuttgartu, Ibišević promašio penal

Klix.ba
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
U okviru prvog kola Bundeslige večeras su se na stadionu Mercedes-Benz Arena susreli Stuttgart i Wolfsburg. Rezultat na kraju je bio 0:1.

Koliki je interes bio za ovaj susret govori podatak da je skoro 50.000 ljudi bilo na tribinama Mercedes-Benz Arene, no vratimo se na utakmicu.

U prvom poluvremenu nije bilo velikih uzbuđenje, tek poneka prilika s obje strane. Wolfsburg je bio češće u napadu, ali nisu ostali dužni ni nogometaši Stuttgarta.

Prve minute susreta pripale u gostima kada su se u prilici našli Ivica Olić, Diego i Dejagah, međutim mreže su mirovale.

Puno više uzbuđenja donijelo je drugo poluvrijeme, posebno kraj susreta. Bh. reprezentativac Vedad Ibišević imao je sjajnu priliku u 87. minuti, međutim njegov udarac je zaustavljen. Samo minut kasnije za Stuttgart je dosuđen jedanaesterac, ali Benaglio brani penal Ibiševiću.

Da stvar bude gora, naš reprezentativac, zatim, promašuje prazan gol na odbijenu loptu Benaglia. Kazna stiže s druge strane preko Dosta, koji pogađa mrežu domaćih za pobjedu od 1:0