Vraća se nogometu
34

Wilshere je pet mjeseci trenirao s Arsenalom, sada je iznenadio izborom novog kluba

K. H.
Jack Wilshere
Jack Wilshere
Svojevremeno jedan od najtalentovanijih nogometaša svijeta, Jack Wilshere, nakon pet mjeseci treniranja s Arsenalom, iznenadio je izborom novog kluba i do kraja ove sezone će igrati za danski Aarhus Gymnastikforening.
Wilshere je u augustu prošle godine objavio da mu se život pretvorio u pakao i da svojoj djeci ne može objasniti da ga nijedan klub na svijetu ne želi dovesti u svoje redove, nakon čega je dobio poziv Arsenala da se priključi treninzima Topnika i uz to završava licence za trenera.

Od tada, ovaj vezni nogometaš je svakodnevno trenirao s Topnicima i mnogi su vjerovali da će mu upravo Mikel Arteta ponuditi ugovor i mogućnost da igra s timom, no iako je Arsenal imao velike probleme u veznoj liniji tokom januara, na kraju Wilshere nije dobio ugovor i bilo je jasno da će, ukoliko želi nastaviti karijeru, morati potražiti drugi klub.

Na kraju, konačna odluka pala je na danski nogometni klub Aarhus Gymnastikforening, a Wilshere je potpisao ugovor do kraja sezone.

Zanimljivo da je Wilshere nedavno rekao kako bi između poziva Mikela Artete i Pepa Guardiole odabrao da igra za Arsenal, no na kraju, očekivano, nije dobio nijedan od tih poziva.

Wilshere je na početku svoje karijere bio u planovima Arsenala velika stvar za budućnost, no ništa od toga nije ispunio. Najviše problema stvorile su mu povrede, a posljednji klub koji ga je otpustio je Bournemouth, a u međuvremenu je trenirao i u Italiji.