Nogomet
0

West Ham golom Antonija slavio protiv Sunderlanda

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Prva utakmica 27. kola Premiershipa odigrana na Boleyn Groundu u Londonu pripala je West Hamu koji je minimalnim rezultatom savladao Sunderland (1:0).

Domaći tim je tako upisao 10. uzastopni meč bez poraza na domaćem terenu, dok je Sunderland zabilježio drugi poraz u četiri posljednje utakmice Premiershipa.

Prva velika šansa pripala je West Hamu koji je preko Noblea pogodio prečku u 19. minuti, ali nakon toga su gosti imali dvije prilike za gol. Dvije minute kasnije golman Adrian se poigravao pred svojim golom, ali Khazri nije uspio doći do lopte i kazniti Čekićare. Potom je u 23. minuti Khazri iz slobodnog udarca pogodio prečku.

West Ham je stigao do vodstva u 30. minuti kada je Antonio nakon solo prodora i loše reakcije lijevog beka Sunderlanda Van Aanholta savladao Mannonea. To je treći gol Antonija u posljednje tri utakmice na Boleyn Grondu. Isti igrač mogao je do pogotka i u 38. minuti, ali je Mannone odbranio.

U drugom poluvremenu Sunderland je bio sve ofanzivniji i uslijedilo je pola sata igre gdje su gosti pravili šanse preko Khazrija, Van Aanholta i Rodwella. Kazna za promašaje gostiju mogla je stići u 77. minuti kada je Carroll pogodio prečku i propustio priliku da riješi meč za svoj tim. Potom je još jednu veliku šansu imao Rodwell. Ipak, do kraja rezultat se nije mijenjao i West Ham je slavio.

Rezultati 27. kola Premiershipa:

West Ham - Sunderland 1:0 Leicester - Norwich (16 sati)

Southampton - Chelsea (16 sati) Stoke - Aston Villa (16 sati) Watford - Bournemouth (16 sati) WBA - Crystal Palace (18:30 sati) Manchester United - Arsenal (sutra, 15:05 sati) Tottenham - Swansea (sutra, 15:05 sati)

Tabela: