Liga prvaka, 4. pretkolo
0

VIDEO / Werder pobijedio Sampdoriju, Hapoel Red Bull

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Salzburški Red Bull u prvoj utakmici četvrtog pretkola nogometne Lige prvaka nije našao put do pobjede. Protiv telavivskog Hapoela odigrali su 2:3 na domaćem terenu.

Dobar je posao napravio bremenski Werder. Na uzvrat kod Sampdorije odlaze s dva pogotka prednosti, a moglo je biti i tri da u posljednjim trenucima susreta nisu primili gol zbog kojeg će u Genovi nešto više "drhtati".

Odlazak Mesuta Özila iz kluba (u Real Madrid) kao da se nije primijetio u igri Bundesligaša koji je dominantno izgledao protiv talijanskog predstavnika i koji je, zahvaljujući tome, jednom nogom zakoračio u grupu elitnog nogometnog natjecanja.

Imali su gosti svoje šanse (stativa, zbog ofsajda regularno poništen gol), međutim, Werder je bio apsolutno bolja, sigurnija i opasnija ekipa, razigrana u napadu i čvrsta u odbrani. U prilog tome ide i statistički podatak da Sampdorija nije uputila niti jedan udarac prema Wiseovom golu sve do udarca Pazzinija u 90. minuti utakmice. Golove su za Werder prije toga postigli Fritz, krasnim dalekometnim udarcem, Frings s bijele tačke i Pizarro uz pomoć odbijanca.

Treba naglasiti da je Sampdorija od 66. igrala s igračem manje nakon što je u 61., pa u 65. požutio Lucchini kojem je potom pokazan odlazak pod tuševe. Drugi žuti karton (prekršaj) kumovao je i jedanaestercu kojeg je Frings realizirao.

Dodajmo ovome da će Sevilla (60 posto lopte u nogama, 12 udaraca na gol) kod kuće protiv Brage hvatati zaostatak 1-0, baš kao i Šerif (u 86. isključen Erokhin, u 90. Stojanov obranio penal), koji je istim rezultatom poražena kod Brage. Jedina utakmica dana koja je završila bez pobjednika bila je ona između Partizana i Anderlechta. Bilo je 2-2.

Liga prvaka, prve utakmice 4. pretkola:

Basel - Šerif 1-0 (Stocker 54) Braga - Sevilla 1-0 (Matheus 62) Partizan - Anderlecht 2-2 (Cleo 57, Lecjaks 64 - ag / Gillet 54, Juhasz 66) Red Bull Salzburg - Hapoel Tel Aviv 2-3 (Pokrivač 28, Wallner 67 - 11m / Enyeama 3 - 11 m, Sahar 44, Shechter 53) Werder - Sampdoria 3-1 (Fritz 51, Frings 67 - 11 m, Pizarro 69 / Pazzini 90)