Inat ili razumna odluka?
5

Wenger nakon četiri godine otkrio zašto se nikada nije vratio u Arsenal: To bi mogao biti problem

K. H.
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Legendarni francuski trener Arsene Wenger prvi put je javno otkrio zbog čega se nakon odlaska iz Arsenala 2018. godine nikada nije pojavio u klubu, a on je rekao da bi njegov dolazak mogao napraviti "problem".

Wenger je 1.228 utakmica s klupe predvodio Arsenal. Ostvario je 704 pobjede (62 posto), tri puta je osvojio Premiership, sedam puta FA Cup, sedam puta Community Shield i uspio je u 20 uzastopnih sezona odvesti Topnike u Ligu prvaka, bez ijednog izuzetka, osim onog iz posljednje sezone.

I iako je Wenger vjerovatno najvažnija ličnost u historiji Arsenala, od odlaska iz kluba nikada se nije vratio na Emirates i nikada nije bio u klupskim prostorijama, što je samo po sebi, nakon 22 godine "vladavine", potpuno nevjerovatno. Sada je prvi put otkrio zbog čega je donio tu odluku.

"Nisam bio tamo od 2018. godine. Nakon 22 godine u klubu kao menadžer, možda sam došao na kraj puta i ljudi su htjeli promjenu. Klub je izabrao drugi smjer i ja to potpuno razumijem. Ponekad vam treba potpuno novo osoblje, a moje prisustvo tamo bi moglo biti problem", rekao je Wenger i nastavio:

"Zato sam ostao potpuno daleko, kako bih dao klubu priliku da ponovo izgradi novu vezu s novim menadžerom. Zato nikada nisam razgovarao o Arsenalu i vratio se na Emirates jer nisam želio biti neko ko nije dobar za klub. Ali, još uvijek osjećam da je moj život definitivno povezan s Arsenalom, tako da sada navijam za njih preko TV-a."

Umjesto Wengera, na klupu Arsenala je došao Unai Emery, a kako se on nije proslavio u dvije sezone, umjesto njega doveden je Mikel Arteta koji je i danas menadžer Topnika. Treba reći i to da je Arsenal nakon šest kola lider u Engleskoj.