Nogomet
0

Wenger: Henry će pomoći našoj ekipi

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AP)
Arsene Wenger (Foto: AP)
U ponedjeljak se francuski nogometaš Thierry Henry (33) vratio u londonski Arsenal, klub čiji je najbolji strijelac u historiji (226 golova).

Nije riječ o transferu, pa je tako Henry i dalje član New York Red Bullsa, a s Arsenalovim igračima trenirat će francuski napadač do 19. januara, prije nego što otputuje natrag za SAD i predsezonske pripreme sa svojim klubom.

"Sretni smo što ga vidimo svaki dan i što možemo s njim porazgovarati. S nama je u svlačionici i igrači su sretni što se vratio. On također ima priliku vidjeti koliko su igrači napredovali otkako je on napustio klub. On im može pomoći da se napune samopouzdanjem. On je vrlo inteligentan momak s ogromnim iskustvom", komentirao je Arsenalov menadžer Arsene Wenger.

"Samim prisustvom i savjetima u svlačionici on nam može pomoći i to čini. Sretni smo što mu možemo pomoći da se spremi i sretni smo što je ovdje. On je jedan od najvećih igrača koje je ovaj klub ikada imao i puno je toga za nas učinio. Jedini način na koji mu se možemo odužiti, kao i svim našim bivšim igračima, je da ih toplo dočekamo i pomognemo im u pripremama kada je to potrebno", dodao je francuski strateg.

The Sun piše da je Henry uvelike pomogao podizanju raspoloženja u timu nakon blijedog subotnjeg remija (1-1) u 3. kolu FA Cupa protiv drugoligaša Leedsa.

U međuvremenu, Wenger je priznao da će morati posegnuti na tržište do kraja prijelaznog roka za jednim braničem, budući na udarni par stopera, Thomasa Vermaelena i Sebastiena Squillacija neće moći računati u nadolazećem periodu.

Tako je Vermaelen ove sezone zbog povrede Ahilove tetive odigrao tek tri premierligaška susreta i ne zna se tačan datum njegovog povratka, dok se Squillaci zbog problema sa zadnjom ložom neće vratiti takmičarskom ritmu još mjesec dana.

Emir Spahić. navode mediji, bio bi idealan izbor, a uz to i on je spreman doseliti se u London.