Sporni penali
10

Welbeck ostao iznenađen zbog VAR-a: Uopšte nisam znao da provjerava tu odluku

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Arsenala Danny Welbeck otkrio je u razgovoru za engleske medije da se iznenadio zbog odluke sudije Martina Atkinsona da u meču protiv Chelseaja putem VAR tehnologije provjeri ispravnost svoje odluke.

Igrači Chelseaja u drugom poluvremenu tražili su penal zbog starta nogometaša Arsenala u kaznenom prostoru, a nakon što u prvih mah nije dosudio penal, Atkinson je odlučio putem VAR tehnologije provjeriti svoju odluku.

Welbeck kaže da uopšte nije bio svjestan toga i da je tek poslije utvrdio da je glavni sudac provjerio ispravnost njegove reakcije u kaznenom prostoru. Atkinson je i u prvom poluvremenu provjerio jednu odluku nakon što je Maitland-Niles poslije kontakta s Mosesom pao u kaznenom prostoru Chelseaja, ali ni tu nije dosudio kazneni udarac.

"Nisam znao da provjerava tu situaciju jer sam bio siguran da sam uradio sve kako treba, pa s obzirom na to, nisam bio zabrinut. Vidio sam da razgovara s nekim preko bubice, ali sam znao da je sve bilo čisto u toj situaciji tako da nisam mislio da je odlučio provjeriti tu odluku", rekao je ofanzivac Arsenala.

Podsjećamo, prvi meč polufinala Carabao cupa između Chelseaja i Arsenala završen je bez pogodaka, a uzvrani meč igra se na stadionu Emirates za dvije sedmice.