David Beckham
0

"Volio bih opet na posudbu u Evropu"

Totalsport
David Beckham
David Beckham
David Beckham, koji je u nedjelju primio nagradu BBC-a za životno djelo, kaže da bi volio još jednom zimski dio sezone provesti na posudbi u nekom od evropskih klubova.

Beckham još uvijek nije odustao od engleske reprezentacije, iako će u maju iduće godine napuniti 36 godina. S LA Galaxyjem je ugovorno vezan do decembra 2012. godine. Protekle dvije zime proveo je na posudbi u AC Milanu, a prošle sezone je u martu zadobio tešku povredu Ahilove tetive, zbog čega je ostao bez izgleda za nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, te je propustio prvih šest mjeseci sezone u MLS-u.

Budući da se tokom zime ne igra američko prvenstvo, Beckham ističe da bi volio još jednom na posudbu u neki od evropskih klubova.

"Ovog puta se neću vratiti u Milan, ali bih volio zaigrati negdje u Evropi. Želim održati fizičku spremu i zadržati nadu da ću opet dobiti poziv za englesku reprezentaciju. No, da bih imao ikakve šanse da se to dogodi, moram negdje igrati, jasno mi je to. Moje tijelo funkcionira odlično nakon povrede koju sam imao, ali ga moram održavati", objasnio je Beckham, koji je prikupio 115 nastupa za englesku reprezentaciju, najviše od svih igrača u polju.

Što se tiče engleskog prvenstva, slavni nogometaš kaže da je Manchester United jedini klub u kojem bi mogao zaigrati u Premiershipu. Beckham je član kluba s Old Trafforda bio do 2003. godine, kada je prešao u madridski Real.

"Volio bih se vratiti u Premiership, to je sjajna liga, jedna od najjačih na svijetu. No, uvijek sam govorio da u Engleskoj mogu igrati samo za Manchester United, i dalje tako osjećam", kaže Beckham.