Derbi prekinut
97

Vođa navijača Lyona pred svima ošamario huligana koji je flašom pogodio Payeta

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Derbi susret francuske Ligue 1 između Lyona i Marseillea je prekinut u 8. minuti nakon što su domaći navijači flašom u glavu pogodili Dimitrija Payeta, a vođa navijača Lyona je pred svima na tribini ošamario neodgovornog huligana zbog kojeg na kraju meč nije odigran.
Dok je namještao loptu da izvede korner, jedan od navijača Lyona je pogodio Payeta flašom punom vode u glavu, nakon čega je sjajni nogometaš Marseillea ostao da leži na terenu.

Sudija meča Rudy Buquet je odmah prekinuo meč 14. kola i poslao igrače u svlačionicu.

Nakon sat i po Buquet je odlučio da se susret odigra od prve minute i poslao je igrače na teren, a iz svlačionice su izašli samo igrači Lyona. Marseilleovi igrači ipak nisu željeli nastaviti meč te je nakon još pola sata vijećanja donesena odluka da se susret ipak ne odigra.

[TWITTER]1462515257038016523[/TWITTER]

Policija je odmah identificirala navijača koji je bacio bocu i izvela ga sa stadiona, a prije toga, vođa navijača Lyona ga je žestoko kritikovao zbog nesmotrenog poteza i ošamario ga je pred svima na tribini, što su zabilježile i kamere.

Lyon vjerovatno očekuje žestoka kazna, a Disciplinska i Takmičarska komisija Nogometnog saveza Francuske bi trebale danas zasjedati, nakon čega će biti poznata sudbina ovog meča.