Posao pri kraju
2

Vodio gradskog rivala: Nagelsmann je otpao, ime novog trenera Chelseaja će iznenaditi javnost

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinski trener Mauricio Pochettino izvjesno će postati novi menadžer Chelseaja u narednoj sezoni, javlja dobro upućeni sportski novinar Fabrizio Romano.

Kako navodi, u ovoj sedmici će se obaviti posljednji i odlučujući razgovori s ovim bivšim trenerom Tottenhama i PSG-a, a dodaje kako je Pochettino sada glavni favorit za posao menadžera Chelseaja i da je takva situacija još od četvrtka prošle sedmice.

Također je dodao kako je Julian Nagelsmann, koji je na početku bio glavni favorit, ispao iz utrke za ovu poziciju, dok se prevelike šanse ne daju ni španskom stručnjaku Luisu Enriqueu, koji se također spominjao kao potencijalno trenersko ime.

Romano navodi kako čelnici Chelseaja cijene i bivšeg kapitena Manchester Cityja Vincenta Kompanyja, koji je ove sezone sjajno vodio Burnley u Championshipu i vratio ovaj klub u prvi rang takmičenja.

Pochettino je uoči ove sezone dobio otkaz na klupi PSG-a, nakon 18 mjeseci koje je proveo u redovima jednog od najbogatijih klubova današnjice, a iako se spominjalo da bi se mogao vratiti u Tottenham, na kraju se čini da bi karijeru mogao nastaviti u redovima gradskog rivala Pijetlova.

Pochettino je postao trener PSG-a 2. januara 2021. godine i u 84 susreta je ostvario 55 pobjeda, 15 remija i 14 poraza, a ranije je radio kao trener Espanyola, Southamptona i Tottenhama.

Argentinac je kao igrač nastupao za Newell's Old Boyse, Espanyol, PSG i Bordeaux.