Nezadovoljan najavama
16

Vlasnik Sampdorije ogorčen: Prestanite izmišljati scenarije za nastavak sezone

N. K.
Massimo Ferrero (Foto: EPA-EFE)
Massimo Ferrero (Foto: EPA-EFE)
Sampdorijin vlasnik Massimo Ferrero je poručio kako bi bilo bolje da se klubovi Serije A okrenu pripremama za novu sezone te da prestanu izmišljati scenarije za nastavak ove sezone koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

"Zavaravat ćemo se i dalje, a jedini način da budemo sigurni kako možemo nastaviti sezonu bit će ako se pojavi vakcina. Šta će biti ako se nogometaš zarazi koronavirusom, hoćemo li ga poslati u karantin ili ćemo ga tretirati kao povrijeđenog igrača. I kako neko može očekivati da će igrači izdržati mjesec u hotelu u samoizolaciji", rekao je Ferrero.

Vlasnik Sampdorije je istakao da će sezona biti završena u augustu ako se nastavi, a igrat će se dvije do tri utakmice sedmično.

"Nakon toga će igrači otići na odmor, a novu sezonu bi počeli u oktobru. Bio bih sretan da nastavimo sezonu ako dobijemo prihvatljiva rješenja, ali smatram da je bolje da se okrenemo pripremama nove sezone", dodao je.

Podsjetimo, u utorak su se svi italijanski klubovi izjasnili za nastavak prvenstva, koje bi moglo potrajati do 2. augusta.