Premijer liga
0

Vlado Jagodić: Zasluženo smo slavili protiv Veleža

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ekipa zeničkog Čelika danas je u okviru 2. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine savladala ekipu Veleža iz Mostara na stadionu Kamberovića polje rezultatom 2:0.

Kako je i izjavio na pres konferenciji prije utakmice, Vlado Jagodić, trener Čelika, u utakmicu sa Veležom ušao je krajnje ozbiljno i sa velikim oprezom. Čelik je od početka bio favorit, a na kraju rezultat od 2:0 to je i potvrdio.

"Velež je igrao onako kako sam i očekivao, njihova pobjeda u 1. kolu od 3:0 nije slučajna. Ovo je bilo naše prvo predstavljanje sa novim igračima i ono što mi se nikako ne sviđa je to što ih već polako fata euforija. Mi ne igramo ni blizu kako treba da igramo, euforiji nema mjesta u ekipi, kasnije zbog toga možemo imati velike probleme", izjavio je Jagodić.

Nurković je i ovu utakmicu kao i prethodnu protiv Sarajeva odlično odradio i štitio mrežu Čelika na najbolji mogući način.

"Mogu slobodno reći da smo zasluženo pobjedili, ponovo smo na golu imali raspoloženog Nurkovića koji je riješio probleme koje je napravila odbrana Čelika. Ekipa ima kvalitet i vjerujem da smo na dobrom putu. U dvije utakmice imamo četiri boda i slobdno mogu reći da sam zadovoljan", zaključio je Jagodić.