Nogomet
12

Vlado Čapljić bi mogao naslijediti Milomira Odovića

Piše: D. B.
Vlado Čapljić
Vlado Čapljić
Bivši nogometaš Željezničara i nogometni trener Vlado Čapljić mogao bi preuzeti Željezničar nakon što je danas otkaz dobio Milomir Odović.

Vlado Čapljić je rođen 22. marta 1962. godine u Sarajevu, a nogometnu karijeru počeo je u Željezničaru. Za prvi tim je debitovao 1979. godine te je na Grbavici ostao do 1985. godine. U tom periodu je odigrao 80 utakmica za Želju kao defanzivac, a postigao je jedan gol.

Iz Željezničara je otišao u beogradski Partizan za koji je upisao četiri gola u 48 nastupa. Godine 1987. je postao igrač zagrebačkog Dinama, odigrao je 40 utakmica i postigao sedam golova. Potom se vratio u Željezničar, a njegov posljednji klub u igračkoj karijeri bio je portugalski Esposende.

Čapljić je bio član mlade reprezentacije Jugoslavije, olimpijskog tima i seniorske reprezentacije bivše države.

Tokom trenerske karijere je vodio Radnički Obrenovac, Bežaniju, Srem iz Jakova, Timočanin i Knjaževca, Radnički Niš, Radnički Kragujevac, Slaviju, Rudar Prijedor, Donji Srem i Mačvu iz Šapca.

Čapljić se spominje kao najozbiljniji kandidat za Odovićevog nasljednika. Do konačne odluke čelnika Željezničara, ekipu će voditi pomoćni trener Edis Mulalić.