Bivši golman Sarajeva
20

Vladan Kovačević bio jako blizu slavnog kluba: Glava je bila tamo, a koferi spakovani

E. K.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Nekadašnji golman Fudbalskog kluba Sarajevo Vladan Kovačević priznao je u razgovoru za Kanal Sportowy da je bio blizu odlaska u redove portugalske Benfice.

Istakao je da je nevjerovatno da je bio blizu tako velikog kluba, no na kraju se transfer nije uspio realizovati te je ostao u Rakowu.

"Transfer u Benficu je bio blizu, razgovarao sam sa ljudima iz kluba i nevjerovatan je osjećaj spoznaja da sam bio blizu tako velikog kluba, no na kraju transfer se nije realizovao", rekao je Kovačević te dodao:

"Ne mogu reći šta se tačno desilo, ali bio sam jako blizu. Glava je već bila u Lisabonu, koferi spakovani, ali do transfera nije došlo".

Kovačević je ostao u Rakowu i večeras će braniti gol poljskog sastava u duelu sa velikim Benficinim rivalom Sportingom.

Ovaj 25-godišnjak je karijeru počeo u Željezničaru iz Banja Luke, a pored Sarajeva, branio je u Slobodi iz Mrkonjić Grada.

Ove sezone je branio na 20 utakmica, primio je 21 gol, a na osam susreta je uspio sačuvati svoju mrežu. Za U-21 reprezentaciju BiH je skupio sedam nastupa nakon čega se zbog nepozivanja u naš seniorski tim odlučio za selekciju Srbije.

Ipak, administrativni problemi su mu onemogućili da brani gol naših istočnih komšija te je sada ponovo aktuelan njegov povratak u dres Zmajeva.

Hoće li ga Savo Milošević uspjeti vratiti u dres našeg nacionalnog tima, saznaćemo uskoro.