Odigrao 19 mečeva
4

Više žutih kartona nego golova: Balotelli završio priču s još jednim klubom i raskinuo ugovor

K. H.
Mario Balotelli (Foto: Twitter)
Mario Balotelli (Foto: Twitter)
Italijanski nogometaš Mario Balotelli raskinuo je ugovor sa švicarskim Sionom i više nije član ovog kluba.

Kako je objavio Fabrizio Romano, Balotelli je danas i zvanično dogovorio prekid saradnje s ovim timom, a što se tiče budućnosti i onoga gdje bi ga u narednom periodu mogli gledati, navodi se da je njegov bivši tim Adana Demirspor voljan vratiti ga u svoje redove.

Balotelli je u Sion stigao u augustu prošle godine, imao je kratak uspon, no stvari su ponovo krenule "nizbrdo" pa je zbog loših partija i svađa bio često van terena.

Riječ je o nogometašu koji je rijetko bio konstantan nakon što je napustio Liverpool 2016. godine, boravio je u Nici, Marseilleu, Bresciji, Monzi i Adana Demisporu.

Ranije se spominjalo da bi karijeru mogao nastaviti i u Saudijskoj Arabiji, ali se čini da mu je ipak realnija destinacija Turska i povratak u bivši klub.

Što se tiče karijere u Švicarskoj, Balotelli je odigrao ukupno 19 mečeva za ovaj tim, a postigao je šest pogodaka i dobio čak devet žutih kartona.

Balotelli je karijeru počeo u Interu, iz kojeg je prešao u Manchester City i u ovom klubu je igrao najbolji nogomet u životu. Uslijedio je povratak u Italiju, tačnije u Milan, a onda i transfer u Liverpool.