Nogomet
0

Vilanova i sljedeće sezone na klupi Barcelone

FENA
Tito Vilanova
Tito Vilanova
Potpredsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu izjavio je danas da će trener Tito Vilanova sigurno ostati na kormilu katalonskog tima i sljedeće sezone.

"Tito će predvoditi Barcelonu i sljedeće godine. Pored toga što ima ugovor, vjerujemo u njega, jer je napravio veliki posao", rekao je Bartomeu u intervjuu katalonskom radiju Els Matins de Catalunya. Bartomeu je naglasio da je za Vilanovu protekli period bio "veoma težak na poslovnom i ličnom planu".

Vilanova je u decembru operisan od raka pljuvačnih žlijezda i od tada do nedavno, dok je boravio u New Yorku na terapijama, ekipu je predvodio pomoćni trener Jordi Roura.

Bartomeu ne smatra da debakl Barcelone u polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna od 4:0, praktično znači eliminaciju iz tog takmičenja.

"Primarni cilj bila nam je Primera. Taj uspjeh nam je potvrda dobrog rada i garancija za budućnost. Što se Lige prvaka tiče, bit će teško, ali sposobni smo da napravimo iznenađenje. Sve je moguće. Real Madrid također vjeruje da može da se revanšira, pa i mi moramo da gajimo nadu u prolaz u finale. Ovi igrači mogu sve, jer su vanserijski", rekao je Bartomeu.

Barcelona igra protiv Bayerna 1. maja na Camp Nou stadionu u revanš utakmici polufinala Lige prvaka, dan poslije drugog susreta Real Madrid - Borussia Dortmund koji je juče u prvom meču završen ubjedljivom pobjedom njemačkog tima 4:1.