Nogomet
0

Vilanova: Teško je predviđati budućnost, ali ostajem u Barceloni

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Danas se igra posljednje kolo u španskoj Primeri, a još davno ranije su nogometaši Barcelone osigurali novi naslov prvaka. S tamošnjim novinarima družio se Tito Vilanova, trener katalonske ekipe.

U klubu ostaje velika žal pogotovo zbog Lige prvaka gdje je Barcelona gadno nastradala od kasnijeg pobjednika Bayerna u dvije polufinalne utakmice (ukupno 7-0 za Bavarce), a mnogi su pad Barce u drugom dijelu sezone objasnili kroz prizmu čestih izostanaka trenera Vilanove iz kluba.

Vilanova se, podsjetimo, liječi od tumora parotidne žlijezde zbog čega je u aktuelnoj sezoni više od dva mjeseca izbivao s klupe. I dalje povremeno odlazi na terapije u New York.

Nedavno je i legendarni Johan Cruyff izjavio da bi bilo pametno kada bi Vilanova samovoljno dao otkaz, a to nije samo mišljenje Nizozemca.

"Ne mogu to reći dovoljno glasno, ne mogu to reći kao istinu i samo istinu, ali bit ću trener Barcelone i iduće sezone", rekao je britko Vilanova i dodao:

"Nito ne može predviđati što će se događati u budućnosti, pa ni ja ne mogu sa sigurnošću govoriti što će biti s mojom bolešću. No, ljekari su mi rekli da sam otišao korak naprijed, da se mogu nastaviti baviti svojim poslom. Ja to i činim. I dat ću sve od sebe na svojoj dužnosti".