Engleska Premier liga
16

Vidić podvrgnut operaciji, pauzira dva mjeseca

Totalsport
Nemanja Vidić (Foto: Arhiv)
Nemanja Vidić (Foto: Arhiv)
Nakon što se vratio na travnjak, nakon osam mjeseci izbivanja zbog povrede koljena, srbijanski nogometaš, član Manchester Uniteda, Nemanja Vidić odsustvovat će nova dva mjeseca zbog operacije i to ponovo koljena.

Kapiten "Crvenih vragova" (30) propustio je utakmicu proteklog vikenda na gostovanju kod Liverpoola (pobjeda 2-1) zbog predostrožnosti, kako je pojasnio menadžer Sir Alex Ferguson, ali su dodatne pretrage pokazale da je situacija s desnim koljenom puno ozbiljnija nego što se očekivalo.

"Nemanja Vidić podvrgnut je operaciji desnog koljena. Defanzivac se tokom proteklog vikenda žalio na zatezanje u koljenu, a nakon detaljnih pretraga otkriven je problem. Vidić će izbivati otprilike osam sedmica s travnjaka", stoji na službenoj stranici Uniteda.

Podsjetimo, Vidić se tek ovog augusta vratio takmičarskim utakmicama nakon osam mjeseci izbivanja zbog također povrede koljena, zadobivene u utakmici Lige prvaka protiv Basela u decembru prošle godine.

S obzirom na duljinu oporavka Vidić će propustiti ključne utakmice u domaćem prvenstvu protiv Tottenhama (29.9.), Newcastlea (7.10.), Chelseaja (28.10.) i Arsenala (3.11.).