Nogomet
14

Velkoski: Potajno sam se nadao da ćemo izvući Željezničar

Piše: D. B.
Krste Velkoski (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Januarsko pojačanje FK Sarajevo, makedonski napadač Krste Velkoski, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da je zadovoljan žrijebom četvrtfinala Kupa BiH u kojem će Bordo ekipa snage odmjeriti s ljutim rivalom Željezničarom, konkurentom za titulu i u Premijer ligi BiH. Bit će to njegov prvi derbi u bordo dresu.

"Drago mi je zbog ovakvog žrijeba, jedva čekam da počne utakmica. Saigrači su mi mnogo pričali o derbiju, a i ranije sam znao da je to najvažnija utakmica u BiH. Poznata mi je atmosfera uoči i tokom tih utakmica. Mnogo mi je žao što nećemo imati podršku naših navijača na Grbavici, ali im obećajem da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat, a onda da u revanšu napunimo Koševo. Osjećam veliku euforiju, ali se moram kontrolirati jer me sutra očekuje debi za reprezentaciju Makedonije", izjavio je Velkoski.

Prednost u dvomeču vječitih rivala dao je svom klubu.

"Mislim da imamo više šanse da prođemo dalje, ali ćemo to vidjeti nakon prve utakmice. Atmosfera u našem kolektivu je na visokom nivou i niko ne može srušiti naš timski duh, pa čak ni nakon svih onih loših stvari koje su se dogodile u Zenici. Uz pomoć naših navijala možemo do polufinala. Najbitnije je da pobijedimo Olimpic u subotu, a onda ćemo se okrenuti Željezničaru", kazao je napadač FK Sarajevo, koji se trenutno nalazi na pripremama s reprezentacijom Makedonije, a sutra ga očekuje i debi protiv Latvije u prijateljskom meču.

"Lijep je osjećaj biti u reprezentaciji, dugo sam čekao poziv i sada sam presretan. Očekujem pobjedu sutra i gol na debiju", završio je Velkoski.