Teška povreda
100

Veliki udarac za Zmajeve pred baraž: Ostali smo bez važnog igrača, klub mu želi zalediti ugovor

H. H.
Trenutak kada se Hadžiahmetović teško povrijedio (Foto: Twitter)
Trenutak kada se Hadžiahmetović teško povrijedio (Foto: Twitter)
Bosanskohrecegovački reprezentativac Amir Hadžiahametović doživio je tešku povredu prednjih križnih ligamenata lijevog koljena zbog koje će propustiti ostatak sezone.

On je jučer stradao u duelu turske Super Lige protiv Karagümrüka u 15. minuti, a Bešiktaš je danas potvrdio loše vijesti i povredu ligamenata.

Da stvar bude gora, protivnički igrač koji je startovao na Hadžiahmetovića nije dobio ni žuti karton nakon pogibeljnog starta.

[TWITTER]1746521546913431873[/TWITTER]

Pojedini turski mediji pišu da Bešiktaš nakon ovoga planira da zamrzne ugovor bh. reprezentativacu, ali nije baš najjasnije šta to podrazumijeva.

Ovo je svakako veliki udarac i za našu reprezentaciju pred utakmice baraža za EP, jer je Amir ove sezone igrao u dobroj formi, pogotovo u posljednjih nekoliko utakmica.

Podsjetimo, dvadesešestogodišnji Hadžiahmetović je pred početak ove sezone nakon sedam godina napustio Konyaspor u kojem je imao ulogu zamjenika kapitena.

Bešiktaš je objavio da je pristao isplatiti Konyasporu 3,2 miliona eura, te 20 posto od sljedeće prodaje, dok je Hadžiahmetović potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Hadžiahmetović je ove sezone odigrao 18 ligaških utakmica za bešiktaš i upisao je četiri asistencije.