Pljušte optužbe
95

Veliki sukob legendi Bayerna, Salihamidžić žestoko reagovao: Za to mogu staviti ruku u vatru!

H. H.
Oliver Kahn, Thomas Tuchel i Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Oliver Kahn, Thomas Tuchel i Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Prije bundesligaškog derbija između Bayerna i Borussije Dortmund (4:2) desila se oštra rasprava između člana uprave Bayerna Olivera Kahna (53) i Sky stručnjaka Lothara Matthäusa (62), a na kraju je i sportski direktor Hasan Salihamidžić (46) morao braniti nekadašnjeg legendarnog golmana.

Matthäus je ljut što je bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann saznao za otkaz iz medija, dok je Kahn to demantovao.

"Način na koji se sve desilo je katastrofa, ali bio sam u kontaktu sa Julianom Nagelsmannom. Ipak, govoriti o tim stvarima preko telefona nije moj stil, a nije ni stil Bayerna", kazao je Kahn, podsjećajući da je Nagelsmann u tom periodu bio na odmoru.

Na tome nije završilo, jer se na poluvremenu Matthäus nadovezao na priču i poručio je da Kahn laže.

"Znam da Oliver Kahn laže i samo želi da skrene pažnju sa svojih problema i onda me napada. Govorim samo ono što čujem, vidim i osjećam. Hronološki slijed kako ga je opisao Kahn se ne uklapa", rekao je Matthäus.

Čak su se i Nagelsmannovi savjetnici na društvenim mrežama uključili u raspravu i poručili su da nije bilo niti pokušaja kontakta od strane Bayerna, nakon čega su oni kontaktirali Salihamidžića nakon glasina o otkazu koje su se pojavile u medijima.

Salihamidžić ipak žestoko negira optužbe i za Bild je izjavio:

"Čim smo imali pristanak Thomasa Tuchela, pokušao sam doći do Juliana – jednom, dvaput, tri puta. Onda sam nazvao njegove savjetnike, pa njega i konačno sam ga dobio. Oliver Kahn je apsolutno govorio istinu. I za to mogu staviti ruku u vatru! Upravo tako sam to objasnio na konferenciji za novinare i ne vidim da treba dalje da pričamo o tome. To su činjenice koje stoje. To je istina", kazao je oštro popularni Braco.

Ipak, njemački mediji su kritički nastrojeni prema upravi Bayerna i podsjećaju da je Nagelsmann bio udaljen samo 150 kilometara na odmoru van Minhena.

"Da su Bavarci htjeli, mogli su odrediti barem jednu osobu da obavijesti Nagelsmanna, uprkos paralelnim pregovorima sa Tuchelom", piše Bild.

Podsjetimo, Nagelsmann je na klupu Bayerna stigao iz Leipziga 2021. godine, a iako se očekivalo da će biti dugoročni projekat ekipe iz Minhena, nakon samo jedne i po sezone došlo je do raskida saradnje i sada će potražiti novi klub.