Lista se skraćuje
1

Veliki preokret u borbi za klupu Chelseaja, Španac doputovao u London umjesto Nagelsmanna

D. P.
Chelsea će uskoro dobiti novog menadžera (Foto: EPA-EFE)
Chelsea će uskoro dobiti novog menadžera (Foto: EPA-EFE)
Iako se činilo da je Julian Nagelsmann prvi favorit za preuzimanje uzavrele klupe Chelseaja, no drugi trener danas je doputovao u London.

Engleski novinar Alex Crook danas je ekskluzivno prenio kako je španski stručnjak Luis Enrique danas doputovao u London kako bi obavio završne pregovore oko preuzimanja "razorene" klupe Chelseaja s koje je smijenjen Graham Potter u nedjelju. Ovu informaciju potvrdio je i ugledni Sky Sports.

Prvo su obavljeni pregovori s Nagelsmannom, ali oni nisu urodili plodom iako je mladi Nijemac i dalje u igri. Sada ga je na vrhu liste želja Plavaca zamijenio Luis Enrique i ukoliko današnji sastanak bude pozitivan, bivši trener Barcelone preuzet će Chelsea.

I s Enriqueom postoje dva plana. Vlasnik Chelseaja Todd Boehly želi da Luis Enrique odmah preuzme klupu, no postoji mogućnost da se priključi Plavcima tek tokom ljeta.

U Chelseaju imaju soluciju ukoliko Enrique prihvati da od ljeta bude trener kluba. Onda će ga privremeno na klupi Chelseaja mijenjati Frank Lampard, koji je navodno prihvatio da trenira ekipu do kraja sezone i onda prepusti mjesto Enriqueu.

Podsjetimo, brojni treneri bili su na listi imena koja su bila poželjna za rukovodstvo tima sa Stamford Bridgea. Osim Nagelsmanna i Enriquea, spominjali su se Mauricio Pochettino, Marco Silva, Roberto de Zerbi, Frank Lampard, Luciano Spalletti, Brendan Rodgers i brojni drugi.

Podsjetimo, nakon što je Potter dobio otkaz, privremeno je njegovu poziciju naslijedio blizak saradnik Bruno Saltor. Ipak, ne očekuje se da Španac dugo ostane na klupi, već će Chelsea ubrzo dobiti novog permanentnog menadžera.