Premijer liga BiH
13

Velika pobjeda Slobode i važan korak ka opstanku: Predragović srušio Mladost na Tušnju

K. H.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Ekipa Slobode pobijedila je Mladost u susret 27. kola nogometne Premijer lige BiH na svom Tušnju rezultatom 1:0 te tako napravila veliki korak ka opstanku u društvu najboljih i naredne sezone.

Početak meča donio je opreznu igru i s jedne i s druge strane, a nešto aktivniji su bili igrači Slobode koji su zahvaljujući takvom pristupu i došli u vodstvo.

Igrala se 32. minuta kada je Husejinović povukao jedan kontranapad, a nakon centrašuta gol je postigao Predragović koji je matirao nemoćnog Velića, što je na kraju bio i rezultat prvog poluvremena.

Imao je Husejnović dobru šansu u 55. minuti da postigne drugi gol za Slobodu, ali je Velić to uspio odbraniti, a pitanje pobjednika riješeno je u 65. minuti kada je drugi žuti karton dobio Šarić i nakon toga Mladost s igračem manje nije uspjela napraviti ništa više.

Veliku šansu da postigne drugi gol Sloboda je imala u 70. minuti kada je Maksimović šutirao, no Velić je još jednom odlično odbranio, a četiri minute nakon toga prečka je spasila gostujući tim nakon udarca Ilića.

Do kraja meča rezultat se nije promijeno pa je Sloboda upisala izuzetno važnu pobjedu, osmu u ovoj sezoni i sada imaju 28 osvojenih bodova te su u izuzetno dobroj poziciji da i naredne sezone igraju u društvu najboljih.

Mladost, tim koji danas nije uputio nijedan udarac prema golu Slobode, pala je na devetu poziciju s bodom manje od Tuzlaka. Sloboda u narednom meču igra protiv Radnika u Bijeljini, dok će Mladost gostovati kod Krupe.

Sloboda - Mladost 1:0 (Predragović 32')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore