Nogomet
8

Velež najavljuje ofanzivu u Zenici, Mladost puna samopouzdanja gostuje u Mostaru

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pet utakmica 14. kola BHT Premijer lige igra se danas. Zrinjskom na megdan stiže Mladost Doboj-Kakanj. Oba kluba su u usponu forme i za očekivati je zanimljiv okršaj pod Bijelim Brijegom. Plemići su favoriti. Ipak, novajlija u ligi ima samo dva poraza i nalazi se na devetom mjestu.

Izabranici Ibre Rahimića su u prošlom kolu savladali Sarajevo i puni samopouzdanja otputvali su u grad na Neretvi. Osim toga, u posljednja tri prvenstvena okršaja osvojili su maksimalnih devet bodova.

S druge strane, Zrinjski je nakon serije loših rezultata slavio protiv Željezničara i Veleža. Mostarci vjeruju kako će u ovom meču osvojiti kompletan plijen. Čelik će odnjeriti snage sa Veležom. Crveno-crni su u prošlom kolu poraženi na Grbavici s ubjedljivih 4:0. No, sada se okreću utakmici protiv Mostaraca. U sudaru sa Rođenima nastojat će da poprave dojam.

"Ekipu Veleža na Bilinom Polju nismo uspjeli dobiti u posljednje tri utakmice, oni su nezavidnom položaju na tabeli i vjerujem da će se pokušati vaditi u Zenici. Nadamo se da ćemo srušiti tradiciju, odigrati dobro, agresivno i efikasno", kazao je trener Čelika Elvedin Beganović.

Gosti najavljuju ofanzivnu igru na Bilinom Polju. Nadaju se pozitivnom ishodu. Travnik je poražen u posljednje dvije prvenstvene utakmice. Priliku za popravni imat će u dvoboju sa Olimpicom. U domaćem taboru vjeruju kako mogu ostvariti pobjedu u okršaju sa Vukovima i približiti se sredini tabele.

Širokom Brijegu na noge dolazi posljednjeplasirana Drina. Domaći su apsolutni favoriti u ovom meču i sve osim pobjede tima sa Pecare bilo bi ogromno iznenađenje.

Za Borac nema puno filozofije u okršaju sa Radnikom. Trijumf se nameće kao imperativ. Banjalučani su serijom loših rezultata došli u zonu ispadanja. Prije nekoliko dana čelni ljudi kluba smijenili su Petra Kurčubića i za novog stratega imenovali Željka Vranješa. Očekuju da će on pokrenuti ekipu.

No, dolazi im ekipa koja se nalazi na četvrtom mjestu i sjajno igra upravo na gostjućim terenima gdje još nisu poraženi. Izabranici Slaviše Petrovića imaju dva poraza, a oba puta su izgubili u Bijeljini, od Slobode i Sarajeva.

Parovi i satnica

:

Subota Široki Brijeg – Drina 13:30 sati Travnik – Olimpic 13:30 sati Čelik – Velež 14:30 sati (prijenos na Moja TV) Zrinjski – Mladost DK 14:30 sati

Borac – Radnik 17:00 sati (prijenos na BHT1)

Nedjelja Sarajevo – Sloboda 13:00 sati (prijenos na Arena Sport BiH) Rudar Prijedor – Željezničar 13:30 sati (prijenos na Moja TV) Slavija – Vitez 13:30 sati

Tabela

  1. Sloboda 28
  2. Zrinjski 27
  3. Široki Brijeg 25
  1. Radnik 25
  2. Sarajevo 22
  3. Željezničar 20
  4. Slavija 20
  5. Čelik 19
  6. Mladost DK 19
  7. Olimpic 16
  8. Vitez 16
  9. Travnik 13 13.Rudar Prijedor 12 14.Borac 12 15.Velež 7
  10. Drina 6