Nogomet
0

Vedad Ibišević: Moramo biti oprezni uprkos euforiji, za SP nam trebaju tri pobjede

Klix.ba
Vedad Ibišević (Arhiv/Klix.ba)
Vedad Ibišević (Arhiv/Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativac i napadač Stuttgarta, Vedad Ibišević, u intervjuu za stranicu RedBull.ba govorio je o reprezentaciji, Švabama, Ligi prvaka, Hoffenheimu i svojim performansama u protekloj sezoni.

Ibišević je zadovoljan rezultatima reprezentacije, ali je naglasio da Zmajevi moraju biti ozbiljni i oprezni te osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine.

"Sretan sam zbog dobrih rezultata, imamo dosta kreativnih i ofanzivnih igrača zbog kojih smo efikasni. Dok god dajemo golove, naša odbrana ima manje posla. Na dobrom smo putu, ali najvažnije tek dolazi. Oprezan sam bez obzira na euforiju jer imamo još četiri utakmice, u kojima su nam potrebne tri pobjede. Trebamo igrati kao do sada i neće biti problema", rekao je Ibišević.

Kada je riječ o Bundesligi, popularni Vedo i zvaničnici Stuttgarta nisu zadovoljni proteklom sezonom. Ipak, na svoje performanse se nije mogao požaliti.

"Dvanaesta pozicija je loša za naš klub. No, plasirali smo se u Evropsku ligu i zbog toga smo sretni. Što se tiče mojih igara, u 56 utakmica za Stuttgart i reprezentaciju sam postigao 32 gola, što nije loš učinak", kazao je napadač Stuttgarta.

Ibišević je komentarišući performanse svog bivšeg kluba Hoffenheima rekao da se ekipa nije smjela dovesti u poziciju da se bori za opstanak.

"S takvom ekipom se nisu smjeli dovesti u situaciju da se bore za opstanak. Mnogo su uložili i imaju ekipu za bolju poziciju na tabeli", smatra Ibišević.

Spomenuo je mladog bh. reprezentativca Marka Maletića, koji igra za mladi Stuttgartov tim. Pohvalio ga je i istakao da će dobiti priliku da se nametne.

Prokomentarisao je i ovogodišnje njemačko finale Lige prvaka.

"Njemačka liga je kvalitetna, a to potvrđuje i plasman dvije ekipe iz Bundeslige u finale. Nijemci rade kvalitetno i disciplinovano te puno ulažu, a to se na kraju isplatilo", zaključio je Ibišević.