Rezultati ankete
754

Većina navijača BiH želi Sergeja Barbareza za novog selektora Zmajeva

N. K.
Sergej Barbarez (Foto: Twitter/UEFA.com)
Sergej Barbarez (Foto: Twitter/UEFA.com)
Većina navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine želi Sergeja Barbareza za nasljednika Save Miloševića na poziciji novog selektora Zmajeva.
Tome u prilog govore brojni komentari na društvenim mrežama, ali i anketa koju je sproveo portal Klix.ba.

Naime, našim čitateljima smo postavili pitanje "da li bi Sergej Barbarez bio pravo rješenje za novog selektora Zmajeva?"

Rezultati ankete portala Klix.ba
Rezultati ankete portala Klix.ba

Od preko 10.000 navijača BiH koji su se izjasnili u anketi, potvrdno je glasalo njih 6.850, odnosno 66 posto ispitanika. Očito je da javnost smatra kako bi upravo Barbarez trebao vratiti reprezentaciju na pravi kolosijek nakon niza godina neuspjeha.

S druge strane, protiv imenovanja Barbareza je 3.576 ispitanika u našoj anketi, odnosno 34 posto ispitanika. Stav većine ljudi koji nisu oduševljeni imenovanjem Barbareza je da bh. legenda nema trenersko iskustvo pa je upitno kako će se snaći u ulozi selektora.

Podsjetimo, proslavljeni bh. nogometaš je prvi kandidat za nasljednika Save Miloševića na klupi reprezentacije BiH, a i sam je potvrdio da je pristao da bude na čelu stručnog štaba Zmajeva.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapiten, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka. Igračku karijeru je počeo u Veležu, a po izbijanju agresije na BiH otišao je u Njemačku gdje je igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen. Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/01.