Nogomet
0

Večeras prva revanš utakmica polufinala Lige prvaka

NINA
U utorak, 4. maja će se saznati ime prvog finaliste ovogodišnje Lige prvaka, nakon revanš utakmice Deportiva i Porta u La Coruni.
Prvi susret ponudio je jako ''siromašan'' nogomet, gotovo bez pravih prilika i završilo je bez pogodaka 0:0, što je možda malo bolji rezultat za Špance koji ove sezone znaju samo za pobjede na svom Riazoru.

''Rezultat 0:0 iz prvog susreta je možda malo bolji za nas jer imat ćemo potporu domaćih navijača, ali u isto vrijeme i jako opasan jer morati ćemo biti jako oprezni u odbrani'', najavio je trener Deportiva Javier Irureta jer ipak igraju protiv ekipe koja je ove sezone s lakoćom odbranila naslov najboljeg u Portugalu, a u Evropi uspješno ''krstare'' još od prošle sezone kada su osvojili Kup UEFA.

Na drugoj strani ni trener Porta Jose Mourinho rezultat nakon prvih 90 minuta ne smatra lošim i uvjeren je kako će upravo njegova ekipa biti prva koja će postići pogodak na Riazoru koji bi im trebao donijeti novo veliko finale u njemačkom Gelsenkirchenu.

Deportivo će u susret ući nakon velike prvenstvene pobjede nad madridskim Realom 2:0, dok su Portugalci odmarali i u miru dočekali najvažniji susret ove sezone.