Primera
0

Vatrena utakmica na Mestalli, Valencia pobijedila Espanyol

Totalsport
Slavlje igrača Valencije (Foto: Arhiv/AFP)
Slavlje igrača Valencije (Foto: Arhiv/AFP)
Itekako vatreno je bilo u utakmici 12. kola španske Primere u kojoj su nogometaši Valencije, na svojoj Mestalli, pobijedili posljednjeplasirani Espanyol 2-1.

Na utakmici je podijeljeno čak 11 žutih kartona (sedam igračima Valencije i četiri gostima). No, Espanyol je utakmicu završio sa devet igrača i to zbog dva crvena kartona u samoj završnici.

U 88. minuti je nastala prava gužva na travnjaku Mestalle jer je tada sudac ogleda Carlos Del Cerro dosudio najstrožu kaznu za domaćina. Gosti se nikako nisu mogli pomiriti s takvom odlukom, pa je nakon što se raščistila velika gužva sudac pokazao dva crvena i jedan žuti gostujućim igračima.

Najbolji domaći strijelac domaćina Roberto Soldado je bio miran pri udarcu s bijele tačke, te je time donio svojim navijačima veliko slavlje, a klubu nova tri boda koja su ga gurnula na šesto mjesto ljestvice.

U drugom završenom ogledu Osasuna, inače pretposljednja na tabeli i Malaga su odigrali remi bez golova.

Primera, 12. kolo:

Valencia - Espanyol 2-1 (Jonathan Viera 16, Soldado 89-11m / Longo 31) Osasuna - Malaga 0-0

Barcelona - Zaragoza (kasnije) Real Madrid - Athletic Bilbao (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 31 (-1), 2. Atletico Madrid 28 (-1), 3. Real 23 (-1), 4. Malaga 19, 5. Betis 19 (-1), 6. Valencia 18..., 19. Osasujna 9, 20. Espanyol 9.