Najavio derbi na Koševu
19

Vasoski: Poraslo je samopouzdanje zbog finala Kupa, bit ćemo pravi u ključnim trenucima

D. P.
Vasoski vjeruje svojim igračima (Foto: T. S./Klix.ba)
Vasoski vjeruje svojim igračima (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski na konferenciji za medije najavio je sutrašnji derbi protiv Tuzla Cityja u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Konferenciju su održali trener Aleksandar Vasoski i standardni prvotimac Anel Hebibović. Makedonski stručnjak je iskoristio priliku da čestita svom sunarodnjaku Krsti Velkoskom koji je ušao među 10 najboljih strijelaca Sarajeva u historiji.

"Čestitam našem kapitenu Velkoskom koji je ušao u najboljih 10 strijelaca kluba svih vremena. To je velika čast i veliki trag kojeg je ostavio u klubu. To je dobra stvar. Što se tiče Tuzla Cityja, znamo da se radi o vrlo kvalitetnom protivniku. Ja vjerujem ovim igračima i vjerujem da ćemo u ključnim momentima biti konstantni i pravi. Dosta bitna utakmica protiv direktnog konkurenta i sve osim pobjede neće biti dobro za nas", rekao je Vasoski.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Makedonac je najavio ofanzivno Sarajevo koje će od starta krenuti po cilj, a to je osvajanje sva tri boda.

"Od prvog momenta ćemo krenuti po tri boda bez kalkulisanja. Analizirali smo protivnika i sastavljeni su od dobrih pojedinaca. Malo je poraslo samopouzdanje nakon ulaska u finale Kupa i ja vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat", ističe Makedonac.

Vasoski je poručio da ekipi ne bi trebala biti prednost to što Tuzla City igra neubjedljivo, ne postiže golove i ne bilježi rezultate kao u prvom dijelu sezone.

"Ne treba da nam bude prednost to. To je način opuštanja, a svaka utakmica je priča za sebe. Moramo mi biti pravi i onda iskoristiti sve greške Tuzla Cityja. To nije neki pokazatelj jer je i za njih ovo najbitnija utakmica sezone. Svaka utakmica je pritisak u Sarajevu i kad igraš protiv bilo kojeg protivnika. Moramo naučiti igrati s tim jer u nogometu nema utakmice bez pritiska", dodaje Makedonac.

Na kraju je Vasoski prokomentarisao zdravstveni bilten u klubu i dodao da ga ne zavarava smjena trenera u Tuzla Cityju.

"Pidro i Suljić će nastupiti, dok je Avramovski trenirao individualno i mislim da nije još uvijek 100 posto spreman za utakmicu. Vidjet ćemo danas na treningu. Novi su, ali je ekipa ista. Analiziramo pojedince i normalno je da ima nekih promjena. Ekipa je ta, imaju dobre pojedince. Krpić, Nsue i Doffo, dobri pojedinci, ali ne znamo kakav će sistem igrati", zaključio je Makedonac.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Utakmicu je najavio i iskusni Anel Hebibović koji već sedam godina nastupa u dresu Sarajeva.

"Očekuje nas teška utakmica protiv rivala koji je veoma dobar i bez obzira na prethodne utakmice, igra napadački nogomet i želi se nadmetati. Svjesni smo situacije i momci su 100 posto spremni. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu na Koševu gdje igramo puno bolje nego na strani. Očekujem dobru utakmicu i pozitivan rezultat", poručio je Hebibović.

Utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja igra se sutra s početkom u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.