Nogomet
13

Varešanović: Uz malo sreće u žrijebu možemo napraviti dobar rezultat u Evropskoj ligi

FENA
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Fudbaleri Olimpica na Bjelašnici se pripremaju za nastup u Evropskoj ligi, prvom evropskom takmičenju u historiji tog sarajevskog kluba.

''Vukove'' s Otoke očekuje nastup u prvom pretkolu ovog evropskog takmičenja, u kojem će za razliku od Željezničara i Zrinjskog, nastupiti kao nenosioci, s obzirom na to da su plasman u Evropsku ligu osigurali kao osvajači Kupa Bosne i Hercegovine u protekloj sezoni.

Trener Olimpica Mirza Varešanović vjeruje da njegov tim uz dozu sreće u žrijebu može napraviti dobar rezultat u Evropskoj ligi, ali da će bitnu ulogu u narednoj sezoni imati kostur ekipe Olimpica koji je ostao isti.

"Bitno je što smo uspjeli zadržati kostur ekipe koji je iznio prošlu sezonu. Uz nekoliko pojačanja ova ekipa može ostvariti dobre rezultate i u Evropskoj ligi. Moramo poboljšati neke stvari u igri koje su u prošloj sezoni 'škripale'. U Evropi nastupamo prvi put, za nas je to veliko iskustvo i sigurno da nam status nenosioca ne odgovara. Koga god dobili za protivnika u prvom pretkolu vjerujem da možemo pružiti naš maksimum i proći u drugo pretkolo", izjavio je Varešanović.

Olimpic će saznati protivnika u prvom pretkolu Evropske lige nakon žrijeba 22. juna, prve utakmice igrat će 2., a revanš 9. jula. Ekipa će trenirati na Bjelašnici do 24. juna.

Nekoliko igrača je napustilo ekipu s Otoke, ali se većinom radi o igračima koji su imali slabiju minutažu u protekloj sezoni. Ekipu je pojačao Mahir Karić iz Slavije, Admir Raščić se vratio iz Hong Konga, a stigao je i Crnogorac Predrag Videkanić, dosadašnji igrač Zete iz Golubovaca.

"Igrači koji su napustili ekipu nisu se nametnuli u protekloj sezoni. S druge strane igrači koji su stigli bi trebali biti pojačanja. Vjerujem da će oni ispuniti očekivanja. Karić je imao odličnu sezonu u Slaviji, Raščić je iskusan igrač, dok je Videkanić nepoznanica, ali sudeći po treninzima trebao bi ispuniti očekivanja", objasnio je Varešanović.

Olimpic pregovara s još nekoliko igrača koji bi u narednoj sezoni mogli konkurirati za prvi tim, a Varešanović je dodao da je veoma zadovoljan pripremama ekipe na Bjelašnici, gdje Olimpic ima odličan smještaj i uvjete za treniranje.