Premiership
0

Van Persie junak Arsenalove pobjede nad Sunderlandom

Totalsport
Robin Van Persie (Foto: Reuters)
Robin Van Persie (Foto: Reuters)
Odigrane su dvije od tri za nedjelju predviđene utakmice 8. kola engleskog nogometnog prvenstva. U obje su pobjede ostvarili domaćini, pa je tako West Bromwich Albion s 2-0 savladao Wolverhampton, dok je Arsenal s 2-1 bio bolji od Sunderlanda.

U derbiju začelja na Hawthornsu domaćini su došli do pobjede protiv omraženih susjeda (iz okruga Black Country) golovima Chrisa Brunta iz 8. i Petera Odemwingiea iz 76. minute. Bila je to za WBA prva pobjeda nad Wolverhamptonom u elitnom razredu engleskog nogometa nakon 1982. godine i ujedno pobjeda koja im je omogućila bijeg iz zone ispadanja.

Arsenal je na Emiratesu protiv Sunderlanda došao do treće ovosezonske pobjede nošen na krilima Robina Van Persieja. Kapiten "Topnika" ponio je epitet igrača susreta postigavši oba gola za svoju ekipu, od kojih je posebno lijep bio onaj iz slobodnog udarca u 83. minuti u same rašlje s nekih 18 metara.

Prvi je gol Arsenal zabio praktički iz prvog napada na susretu. Akciju je s lijeve strane potegnuo Gervinho, uposlio holandskog napadača na rubu kaznenog prostora koji je napravio par koraka prema naprijed i desnicom zatresao mrežu nakon samo 28 sekundi igre. Bio je to njegov četvrti ovosezonski gol, a peti je zabio iz ranije opisanog slobodnog udarca.

Gol za Sunderland zabio je Šveđanin Sebastian Larsson u 31. minuti iz krasnog slobodnog udarca s više od 20 metara.

Na prvenstvenoj tabeli Arsenal je pobjedom skočio na deseto mjesto s 10 bodova na kontu.

 Premiership, 8. kolo:

West Bromwich Albion – Wolverhampton 2-0 (Brunt 8, Odemwingie 76) Arsenal – Sunderland 2-1 (Van Persie 1, 83 / Larsson 31)

Redoslijed: 1. Manchester City 22, 2. Manchester United 20, 3. Chelsea 19, 4. Newcastle 15 (-1), 5. Liverpool 14...10. Arsenal 10.