Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
David Moyes je na klupi Man. United-a stradao ni kriv, ni duzan: dosao je u klub koji je godinama nizao samo uspjehe; naslijedio jednog (neprevazidjenog) Fergusona; preuzeo je klub nakon sto je Man. United osvojio krunu; kada je velika vecina igraca postala prezasicena uspjesima, a igracki kadar trebalo je (bezbolno) regenerusati,... Imajuci u vidu okolnosti, situaciju koju je Moyes naslijedio u Man. Utd.-u, a dodajuci tome vaznu cinjenicu da je Skotlandjanin sa sobom doveo jedino Fellaini-a iz Everton-a i mozda, jos 1-2 jeftinijih igraca, ... po meni je Moyes strateg za L. van Gaal-a. Nije se razbacivao milionima, nije se upustao u velike transfere, znaci, kao sto menadzer i treba, vodio je racuna o finansijskom poslovanju kluba, a rezultat je gotovo identican rezultatu pod palicom Holandjanina. I nije dobio mnogo vremena za tranziciju. Za razliku od njegovog nasljednika.... Iako je Van Gaal potrosio stotine miliona na neuspjele transfere i promasene investicije ( primjer, R.Falcao, Di Maria, etc.) i, uz to, odrekao se usluga jednog Januzaj-a, talenta kojeg je David Moyes lansirao... Hocu da kazem: "Louis van Gaal, zavrsi pricu, spakuj kofere, pa...hajde - put pod noge. Nije pretjerivanje, ali cini mi se da su tvoji dani u Manchester-u odbrojani. " A sam si pao, i sam se ubio.
Bio sam sretan kad su smjenili Moyesa, a sad potpisujem ovaj komentar! Prevesti ovo na engleski i holandski i poslati ga LVG-u! Covjek se ocito negdje usput izgubio, ne zna ni sa kakvim igracima raspolaze! /:
Ufatila ga promaja na stadionu,,nije mu dobro pa lupeta....
Ovo je najveci degen od svih trenera na svijetu!!!