Službeno
0

Van der Vaart ostaje u Realu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako je na početku ljetnog prijelaznog roka slovio kao jedan od glavnih kandidata za napuštanje Real Madrida, veznjak nizozemske nogometne reprezentacije Rafael van der Vaart (26) na kraju je ipak ostao na Santiago Bernabeuu...

Dolascima Cristiana Ronalda, Kake i Xabija Alonsa zaoštrila se konkurencija u sredini terena u Realu i Van der Vaartu je na početku sezone rečeno da može potražiti novi klub, pa tako nije nastupio u niti jednoj od Realovih predsezonskih utakmica.

Međutim kako je posljednjih dana Real prodao Van der Vaartove sunarodnjake Robbena (u Bayern) i Sneijdera (u Inter), i smanjio broj igrača na željenih 25, iz uprave su mu kluba poručili da ne mora otići ako ne želi.

Van der Vaart i njegov odvjetnik Robert Greelings održali su uspješan sastanak s trenerom Manuelom Pellegrinijem, sportskim direktorom Jorgeom Valdanom i riješeni su svi problemi.

  • Na sastanku su iz Reala tražili da Rafael ostane u Realu. Momčad Reala je smanjena na 25 igrača i to je presudilo da iz kluba ne traže Rafaelov odlazak, nakon čega je on odlučio da će ostati i boriti se za svoju poziciju u momčadi. Sada je sve službeno, Rafael ostaje u Realu - rekao je Greelings.

Van der Vaart je ranije ovog mjeseca odbio ponudu turskog giganta Beşiktaşa, kao i one Evertona i Tottenhama, a kao znak povjerenja u Realu su mu vratili s njegov dres s brojem 23 na leđima. Momčadskim treninzima Nizozemac se tako vraća u utorak.

Real je Van der Vaarta prošle godine doveo iz HSV-a za 15 miliona eura, ali on se u dresu “kraljevskog kluba” nije baš iskazao i zabio je tek pet golova u 32 odigrane utakmice.