Zvijezda u problemima
5

Valverde molio Baenu da ga ne tuži, nogometaš Villarreala mu postavio samo jedan uslov

E. B.
Federico Valverde i Alex Baena
Federico Valverde i Alex Baena
Krilni nogometaš Villarreala Alex Baena (21) je odlučio tužiti zvijezdu Real Madrida Federica Valverdea (24), koji ga je udario šakom u lice na parkingu nakon utakmice.

Villarreal je u saopćenju objavio da je Baena policiji prijavio napad i pružio punu podršku svom igraču.

Njih dvojica su na ratnoj nozi još od januara i susreta Kupa kralja. Naime, tada je Baena na utakmici faullirao Valverde i rekao mu: "Plači sada kada ti se sin neće roditi".

Podsjetimo, Valverdeova supruga Mina Bonino je u januaru imala probleme u trudnoći. Zamalo je izgubila dijete, ali na svu sreću, sve je prošlo u najboljem redu, ali te gnusne uvrede mu je Valverde očito dobro zapamtio i odlučio mu je "vratiti milo za drago" nakon utakmce.

Španski El Chiringuito TV, koji je odmah nakon meča prvi objavio ekskluzivnu informaciju sa snimkom koja pokazuje masnicu na Baeninom licu, je sada došao do novih ekskluzivnih informacija.

Naime, njihovi izvori javljaju da je Valverde jučer kontaktirao Baenu i molio ha da ne podiže tužbu u policiji.

Krilni nogometaš Villarreala je rekao da ga neće tužiti, ali samo pod jednim uslovom - da Valverde javno objavi izvinjenje i demantuje da je Baena ikada vrijeđao njegovu trudnu suprugu.

S obzirom da do izvinjenja i demantija nije došlo, Baena je odlučio čitav slučaj prepustiti u ruke španskim pravosudnim organima.