Nogomet
48

Turski mediji: Vahid Halilhodžić sutra preuzima Trabzonspor

Klix.ba
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić će, prema pisanju turskih medija, u Tursku doputovati sutra, kako bi preuzeo Trabzonspor.

Nakon uspješnog nastupa Alžira na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i plasmana u osminu finala, Halilhodžić je napustio mjesto selektora. Mnogo se spekuliše o njegovoj budućnosti, a turski mediji pišu da je odlučio prihvatiti ponudu Trabzonspora.

Halilhodžić navodno u Trabzon stiže u nedjelju navečer kako bi potpisao dvogodišnji ugovor, nakon čega će imenovati svoje pomoćnike i odlučiti se za kamp u kojem će se ekipa pripremati za pohod na titulu prvaka Turske.

Kako je portal Klix.ba ranije objavio, Halilhodžić je bio u pregovorima sa Manchester Cityjem, ali je to propalo. Popularni Vaha je pregovarao s predsjednikom kluba, ali je želio i direktan kontakt s vlasnicima kluba za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Džeko.

Kako to nije organizirano, a bojeći se da bi mu mogla propasti ponuda Trabzona, Vaha je odlučio da ode u turski klub i vjerovatno će ga predvoditi od početka priprema za novu sezonu.