Nogomet
154

Vahid Halilhodžić posjetio MNK Pionir iz Jablanice i dodijelio diplome mališanima

FENA
(Foto: FENA)
Vahid Halilhodžić, svjetska nogometna zvijezda i aktuelni trener selekcije Japana, posjetio je večeras malonogometni klub Pionir iz Jablanice.

Treneri MNK Pionir, ali i svi prisutni Jablaničani, te mališani koji treniraju u tom klubu iskazali su čast svome velikom sugrađaninu i izrazili zadovoljstvo što ih je posjetila velika nogometna svjetska zvijezda koja je uz silne obaveze našla vremena posjetiti ih i dodijeliti najboljima prigodne diplome.

Halilhodžić se obratio svim prisutnima, a u svome govoru prisjetio se dana kada je on tek počinjao karijeru i to baš iz ovoga maloga grada. Također je naglasio kako je veoma sretan što je uspio odvojiti vremena za ovaj susret i da mu je uvijek drago posjetiti svoje rodno mjesto. Mališanima MNK Pionir poručio je kako moraju biti uporni i mnogo raditi te da će samo uz mnogo rada, truda i odricanja postići određene rezultate. Naglasio je kako je, prije svega, usporedno s treninzima veoma bitno da završe škole i budu dobri učenici i dobri ljudi.

Nakon njegova obraćanja, najbolji igrači MNK Pionir iz Jablanice imali su čast da im ovaj svjetski nogometni velemajstor uruči diplome.

Halilhodžić je na kraju naglasio kako mu je bilo zadovoljstvo posjetiti MNK Pionir i dodijelio diplome u gradu svog djetinjstva te da će nastojati da to uradi i sljedeće godine.