Marca sipala hvalospjeve
0

Uživajte u svakoj sekundi Luke Modrića: Hrvat je ponovo bio fenomenalan

N. K.
Luka Modrić na duelu protiv Celte (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić na duelu protiv Celte (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski veznjak Luka Modrić se u najvećem stilu vratio u prvi sastav Reala nakon tri utakmice na klupi te je odigrao sjajan meč u pobjedi madridskog kluba 4:0 nad Celtom u 28. kolu La Lige.

Iskusni 38-godišnjak učestvovao je kod dva gola svoje ekipe i na kraju je proglašen igračem utakmice budući da je bio najučinkovitiji igrač na terenu, a sve je to bio razlog da ga proslavi i najčitaniji španski sportski list Marca.

"Centaršutevi Hrvata i udarci glavom Nijemca prokrčili su Realu put prema pobjedi. Talent Luke Modrića je neiscrpan. Njegova dva ubačaja iz kornera pronašla su najboljeg mogućeg finišera - Antonija Rudigera. On je bio igrač odluke za poraz Celte iako nije zabio. Celtin golman bio je nemoćan kod Rudigerovih udaraca jer je jednog u gol pospremio Vinicius, a drugog Guaita, gostujući čuvar mreže i to nakon što je lopta pogodila prečku. Modrić je napokon bio starter, a to je uvijek užitak za gledati. Priča se da je Rafa Benitez dok je bio Realov trener od Modrića tražio da ne dodaje vanjskom. Benitez je sada trener Celte i na ovoj utakmici mogao je uživati u raskošnom katalogu dodavanja Hrvata, od čega su prva dva bila upravo vanjskom. Modrić je izveo i čak devet kornera, među kojima i onaj za Rudigera, koji je završio golom", piše u izvještaju Marce s utakmice kojem je naslov bio: "Modrić i Rudiger uništili Celtu".

Inače, Modrić je ocijenjen s visokom osmicom te je bolju ocjenu od njega dobio samo Rudiger (8,5).

Marca je istakla i pljesak koji je dobio s tribina kada je izlazio iz igre.

"Dobija ovacije na svakoj utakmici kada napušta teren. Na Bernabeuu, ali i na gostovanjima. Legenda čija budućnost još nije izvjesna, mada svi očekuju da se oprosti. Međutim, Realovi navijači uživaju u Modriću do posljednje sekunde. On je legenda koja nadilazi granice Madrida i Reala. Legenda nogometa", poručili su Španci.