Defanzivac Olimpika
17

Uzelac: Kvalitetniji smo od Metalleghea i to ćemo pokazati na terenu

Klix.ba
Dejan Uzelac
Dejan Uzelac
Nogometaši Olimpika će u nedjelju na svom terenu dočekati ekipu NK Metalleghe BSI u okviru 21. kola Prve lige Federacije BiH, a defanzivac Vukova Dejan Uzelac vjeruje u pobjedu.

Nakon izuzetno važne pobjede u prethodnom kolu protiv ekipe Zvijezde na gostovanju, pred timom sa Otoke je duel protiv ekipe iz Jajca koja se bori za očuvanje prvoligaškog statusa.

Dejan Uzelac ove sezone igra odlično na poziciji stopera u paru sa Emirom Jusićem te smatra da je pobjeda u Gradačcu od krucijalnog značaja za njegov tim.

"Sigurno je da pobjeda protiv Zvijezde ima veliki značaj. Prije svega osvojena su važna tri boda za naš tim, a dodatni bonus je to što smo to učinili na gostovanju protiv ekipe koja je izuzetno neugodna i može pobijediti svakoga na svom terenu, ali i izvan njega", rekao je Uzelac.

U nedjelju na Otoku stiže ekipa Metalleghea.

"Mi smo apsolutni favoriti u toj utakmici. Gosti se bore za opstanak, dok smo mi u utrci za prvo mjesto. Sama pozicija na tabeli govori o tome ko je favorit, ali i kada se uzme u obzir igrački kadar, jasno je da smo mi puno kvalitetniji. Očekujem novu, sigurnu pobjedu u utakmici koja može ići samo u jednom smjeru", kazao je Uzelac u najavi duela na Otoci.

Susret između FK Olimpik i NK Metalleghe BSI igra se u nedjelju od 16 sati.